Podrobný popis
Oblasť pestovania čaju v okolí indického mesta Darjeeling je známa pre svoje jemné, vysoko kvalitné čaje. Obzvlášť obľúbený je zelený čaj, ktorý je jedným z najrozšírenejších čajov na svete. Zvlášť ho oceňujú čajoví experti, ide o exluzívny variant čaju. Jeho exkluzívnosť spočíva v opatrne zozbieraných jemných zelených listov z prvej úrody sezóny, ktoré sa zbierajú od konca februára do konca apríla.
Zlatožltý čaj Darjeeling chutí príjemne aromaticky a mierne kvetovo. Vďaka pestovateľskej ploche na svahoch Himalájí, v nadmorských výškach do 2000 metrov, má výrazne aktívnejšie a životne dôležitejšie látky ako porovnateľné zelené čaje. Vzhľadom k tomu, že v tejto nadmorskej výške čajovníky rastú len veľmi pomaly a za intenzívneho slnečného svetla, čajové lístky postupne vytvárajú svoje cenné zložky a kvetinovo-jemnú arómu.
Pôvod: Z certifikovaného ekologického pestovania. Ide o čaje najvyššej kvality. Čaj získaváme len z vybraných čajových plantáži, ktoré je kladený dôraz na organické pestovanie. Každá šarža sa kontroluje. Všetky naše čaje sú láskyplne balené v našej čajovni ručne v praktických plechovkách.
Forma: Sypaný čaj v ochrannom boxe s čerstvou vôňou.
Príprava: Nasypte jednu čajovú lyžičky do väčšej šálky a zalejte ho horúcou vodou o teplote 70-80 °C. Nechajte lúhovať 2-3 minúty a potom scedte.
Najmä v dopoludňajších hodinách, kofeín uvoľnený z listov (čo sa veľmi líši od kofeínu z kávy) zabezpečuje príjemné, dlhotrvajúce osvieženie.
Zelený čaj na rozdiel od kávy alebo čierneho čaju jemne stimuluje a obsahuje mnoho dôležitých mikroživín pre myseľ a intelekt človeka. Mnohé štúdie už preukázali, že zelený čaj má pozitívny vplyv na schopnosť myslieť a učiť sa.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.