Podrobný popis
Japonský čaj Sencha je najrozšírenejším zeleným čajom. Na rozdiel od mnohých čínskych odrôd zeleného čaju nie je pražená, ale jemne dusená na zastavenie fermentácie. Z tohto dôvodu si listy zachovávajú svoju charakteristickú smaragdovú farbu a takmer všetky aktívne zložky obsiahnuté v listoch.
Následne sú čajové lístky zvinuté špeciálnym procesom, čo im dáva ich jednotný, ihlovitý tvar. Valcovanie je dôležité, pretože sa ním narušujú bunkové steny čajových lístkov a cenné zložky sa potom lepšie uvoľnia do vody.
Na rozdiel od dvoch japonských odrôd zeleného čaju Gyokuro a Tencha, čaj Sencha sa nezatieňuje, ale je vystavený plnému slnečnému žiareniu na čajových poliach. V dôsledku toho sa v ňom rozvijajú obzvlášť bohaté horkasté látky.
Zelený čaj Sencha zaujme predovšetkým vysokým obsahom zdravých, pre telo životne dôležitých látok, ako sú vitamíny, minerály a stopové prvky. Chuť je výrazne suchá a mierne sladkastá.
Pôvod: Z certifikovaného ekologického pestovania.
Forma: Sypaný čaj v ochrannom boxe s čerstvou vôňou.
Príprava: Nasypte jednu čajovú lyžičky do väčšej šálky a zalejte ho horúcou vodou o teplote 70-80 °C. Nechajte lúhovať 2-3 minúty a potom scedte.
Zelený čaj na rozdiel od kávy alebo čierneho čaju jemne stimuluje a obsahuje mnoho dôležitých mikroživín pre myseľ a intelekt človeka. Mnohé štúdie už preukázali, že zelený čaj má pozitívny vplyv na schopnosť myslieť a učiť sa.
Frekvencia pitia: Čaj Senscha sa môže piť celý rok.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.