Amaiva Zelený japonský čaj (Sencha Special) 100g,230g

Variant:
€6,90 €15,87 od €6,90 €5,75 bez DPH €13,23 bez DPH od €5,75 bez DPH
Dostupnosť: Skladom (1 ks) Momentálne nedostupné Zvoľte variant
Možnosti doručenia
Kód: 152_1011974118 152_1011974119 Zvoľte variant
Amaiva Zelený japonský čaj (Sencha Special) 100g,230g
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Pri objednávke nad 80 eur
Odborné poradenstvo
Odborné poradenstvo
Pomôžeme ti s výberom
Rýchle doručenie
Rýchle doručenie
Tovar skladom do 2 dní
Darček zdarma
Darček zdarma
Ku každej objednávke

Podrobný popis

Japonský čaj Sencha je najrozšírenejším zeleným čajom. Na rozdiel od mnohých čínskych odrôd zeleného čaju nie je pražená, ale jemne dusená na zastavenie fermentácie. Z tohto dôvodu si listy zachovávajú svoju charakteristickú smaragdovú farbu a takmer všetky aktívne zložky obsiahnuté v listoch.

Následne sú čajové lístky zvinuté špeciálnym procesom, čo im dáva ich jednotný, ihlovitý tvar. Valcovanie je dôležité, pretože sa ním narušujú bunkové steny čajových lístkov a cenné zložky sa potom lepšie uvoľnia do vody.

Na rozdiel od dvoch japonských odrôd zeleného čaju Gyokuro a Tencha, čaj Sencha sa nezatieňuje, ale je vystavený plnému slnečnému žiareniu na čajových poliach. V dôsledku toho sa v ňom rozvijajú obzvlášť bohaté horkasté látky.

Zelený čaj Sencha zaujme predovšetkým vysokým obsahom zdravých, pre telo životne dôležitých látok, ako sú vitamíny, minerály a stopové prvky. Chuť je výrazne suchá a mierne sladkastá.

Pôvod: Z certifikovaného ekologického pestovania.

Forma: Sypaný čaj v ochrannom boxe s čerstvou vôňou.

Príprava: Nasypte jednu čajovú lyžičky do väčšej šálky a zalejte ho horúcou vodou o teplote 70-80 °C. Nechajte lúhovať 2-3 minúty a potom scedte.

Zelený čaj na rozdiel od kávy alebo čierneho čaju jemne stimuluje a obsahuje mnoho dôležitých mikroživín pre myseľ a intelekt človeka. Mnohé štúdie už preukázali, že zelený čaj má pozitívny vplyv na schopnosť myslieť a učiť sa.

Frekvencia pitia: Čaj Senscha sa môže piť celý rok.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: